lastpass

Een aantal maanden geleden deelden we op de blog al een aantal praktische apps die voor iedere ondernemer onmisbaar zijn. Aangezien er dagelijks allerlei nieuwe apps bij komen, is het de hoogste tijd om weer een aantal apps toe te voegen die goed van pas kunnen komen. De must-have apps voor zakelijk gebruik op een rijtje!

Camcard Free

Er zijn altijd van die to do’s die elke dag verschuiven door gebrek aan tijd. Want wanneer vindt u bijvoorbeeld tijd om alle gegevens van ontvangen visitekaartjes in uw telefoon te zetten? Met de Camcard Free app wordt dit probleem eenvoudig verholpen. Deze applicatie treedt op als uw personal assistent; het scant namelijk de info van de visitekaartjes in met de camera van uw telefoon. Alle gegevens worden vervolgens opgeslagen. De app is beschikbaar voor zowel iOS, Android, Blackberry als Windows 8.

https://www.camcard.com/

Lastpass

Nu we steeds meer tijd op het internet spenderen, komen er ook meer websites op ons pad waarvoor een wachtwoord moet worden aangemaakt. Het is absoluut niet verstandig, om het nog zacht uit te drukken, om gebruik te maken van 1 wachtwoord en dit telkens te herhalen. Omdat het onmogelijk is om 20 ingewikkelde paswoorden te onthouden, is er een handige app die als wachtwoordmanager kan optreden. Lastpass is de naam van deze manager. Lastpass vervangt het wachtwoordgeheugen van de browser en bewaart ze in de cloud, beveiligd met een zelfgekozen wachtwoord.

https://lastpass.com/

Pocket

Het voordeel van de massa aan info die online wordt gedeeld, is dat u altijd wel iets kunt vinden over een specifiek onderwerp. En laat dit nu precies datgene zijn wat binnen uw vakgebied of branche valt. Het enige minpunt is dat het interessante artikel te lang is om meteen door te lezen. Oplossing: Pocket, een app om interessante artikelen of video’s digitaal op te slaan, zodat u het op een rustig moment wel kunt lezen. Nog een voordeel van Pocket is dat u bestanden kunt synchroniseren met andere apparaten.

https://getpocket.com/

Category:
Advies voor ondernemers
Tags:
, , , ,