Bij het opstarten van een zaak komen veel kosten kijken. In de perfecte situatie zou alles tot in detail geregeld zijn: van het meubilair tot op maat gemaakte bedrijfssoftware. Aan deze software hangt vaak een pittig prijskaartje. Maar geen zorgen, want met diverse applicaties is het mogelijk om alles voor uw onderneming gestroomlijnd te laten verlopen. Naast de app van payleven, die uiteraard met stip op nummer 1 staat, zijn er ook andere apps die de professionaliteit van uw onderneming verhogen. Een bijkomend pluspunt is dat de kosten voor deze handige apps niet (hoog) oplopen.

 

Google Apps – alles voor de office

Google-apps

Google Apps is een cloud-based programma dat het mogelijk maakt voor alle medewerkers van uw bedrijf om vanaf elke plek te werken. Google Apps is eenvoudig te installeren en gebruiken en zorgt er bovendien voor dat u efficiënter te werk kunt gaan. Deze app is onmisbaar om de focus binnen de organisatie te verscherpen.

Google Apps geeft op een veilige manier toegang tot Gmail, Agenda, Drive, Documenten en Presentaties. Gmail biedt 30 GB aan ruimte voor opslag, offline support en maakt het mogelijk om custom made e-mailadressen aan te maken. Daarnaast wordt de Google agenda automatisch verbonden met Gmail en kunt u eenvoudig meetings inplannen, reminders maken en uw agenda met anderen delen.

Met de nieuwe Google Drive app is het nu ook mogelijk om moeiteloos bestanden te importeren en te wijzigen. Met deze app kunt u o.a. tekstdocumenten, spreadsheets en slideshows maken via Google Docs. Het voordeel van het werken met Google Docs is dat meerdere personen gelijktijdig aan hetzelfde document kunnen werken en het automatisch wordt opgeslagen.

Het kan haast niet gemakkelijker.

Asana – management software om te delen

 asana1

Asana is een simpel en gebruiksvriendelijk alternatief voor management software. Het stelt ondernemingen in staat om taken en opdrachten voor de medewerkers te creëren. In principe kunnen voor elk type project, van klein- tot grootschalig, de werkzaamheden worden verdeeld en gecommuniceerd binnen het team. Het is mogelijk om de verschillende taken te catalogiseren op prioriteit en relevantie. Ook extra notities, data en documenten kunnen in het programma worden opgenomen.

Het ideale van Asana is dat alle taken van een project door het hele team bekeken kunnen worden; wie er verantwoordelijk voor is, de status en de geplande deadline.

De software van Asana wordt ook door vooraanstaande ondernemingen gebruikt. Grote spelers als Dropbox, Airbnb en Pinterest zweren bij deze software.

 

Skype – de populairste service voor online geluidscommunicatie

skype

In het digitale tijdperk is Skype een echte must, een begrip. Met een 3G of WiFi verbinding is het mogelijk om met iedereen ter wereld te communiceren, via een smartphone, laptop of tablet. Met Skype kunt u chatten en bellen met enkel geluid of met beeld. Het gratis te downloaden programma is gemakkelijk te installeren op ieder gewenst (mobiel) medium. Daarnaast biedt Skype ook een betaalde service, waarbij de gebruiker ook naar mobiele en vaste nummers kan bellen.

Een pluspunt van Skype is dat het veel verschillende features biedt, die zeker voor een onderneming goed van pas komen. Via het programma kunt u bijvoorbeeld uw eigen beeldscherm delen, zodat degene met wie u communiceert precies alle handelingen kan volgen die u op het scherm verricht. Of wanneer u een presentatie geeft, kunt u deze tonen via uw beeldscherm. Daarnaast stelt Skype de gebruiker in staat om niet met één, maar met meerdere personen tegelijk te chatten.

Voor de veelgebruikers van dit communicatiemiddel, maakt Skype het mogelijk om altijd de oproepen te ontvangen. Zelfs wanneer uw tablet of computer is uitgeschakeld. De inkomende gesprekken bij Skype kunnen namelijk worden doorgeschakeld naar uw mobiele telefoon.

Op het gebied van een stukje extra service naar de klant toe is Skype ook een goede oplossing. Door het installeren van een Skype button op uw website, kunt u meteen met de klanten chatten die vragen op opmerkingen hebben.

Kortom, Skype is ideaal voor iedere onderneming. Met een weinig of geen kosten, bent u altijd aanspreekbaar.

 

HootSuite – altijd op de hoogte van alle social media kanalen

hootsuite

 

Het kan een dagtaak zijn: continu op de hoogte blijven van wat er speelt op uw social media pagina’s. Door de toename van social media platforms, zijn er tools ontwikkeld waarmee u dit alles kunt managen. HootSuite is een van de populairste, die door veel bedrijven wordt gebruikt. Met behulp van dit programma weet u altijd wat mensen over uw bedrijf zeggen, posten of liken. Het fijne van HootSuite is dat u direct kunt reageren op een comment of update op ieder platform.

Een aantal pagina’s die u kunt managen via HootSuite:

  • Twitter
  • Facebook profiel, events, groepen en pagina’s
  • Google+ pagina’s
  • Foursquare
  • Myspace
  • WordPress blog

Daarnaast kunt u met een app van een derde ook up-to-date blijven van wat er gebeurt op Vimeo, Instagram, Tumblr, Evernote, Flickr en nog veel meer.

In het geval dat meerdere personen uw social media netwerken beheren, biedt HootSuite ook de mogelijkheid om dit in stellen. Met het programma kunt u per medewerker instellen wat voor berichten diegene dient te ontvangen.

Met de mobiele app voor de iPhone, iPad, Android en Blackberry, kunt u vanaf elke plek probleemloos al uw social accounts managen. Een goede oplossing.

Tot zover onze lijst van favoriete musthaves-apps. Mocht u aanbevelingen hebben van andere apps die van pas komen voor een onderneming horen wij dat graag!

Category:
Advies voor ondernemers
Tags:
, , , , , , ,

There is one comment

Comments are closed.